HVOR LIGGER KIRKERNE I DIN BY?

 

Måske bor du i Gladsaxe Kommune? 

Måske bor du i Herlev Kommune?

I kirken taler man ikke så meget om kommuner men om provstier.

Et provsti består af flere sogne.

Gladsaxe-Herlev Provsti er der 11 sogne og 13 kirkerrum:

Bagsværd Kirke  -  Stengård Kirke  -  Buddinge Kirke  -  Søborg Kirke  -  Haraldskirken  -  Søborgmagle Kirke  -  Gladsaxe Kirke  -  Mørkhøj Kirke  -  Herlev Kirke  -  Præstebro Kirke  -  Lindehøj Kirke  -  Birkhom Kirkesal  -  Kirkerum på Herlev Hospital.

Du kan se dem på kortet.

BAGSVÆRD KIRKE

Man ved, at der har været kirke i Bagsværd i 800 år. Engang var der en anden kirke i Bagsværd end den der er bygget nu. Den gamle kirke blev revet ned for meget længe siden.

Derfor måtte folk i Bagsværd i lang tid bruge Gladsaxe kirke. Der var langt at gå, og man ønskede sig en kirke tættere på. Man fik lov til at bygge et lille menighedshus hvor man kunne samles.  

I midten af 1900-tallet var der flyttet mange mennesker til Bagsværd og man fik lov til at bygge en ny kirke. Der var en arkitekt som hed Jørn Utzon som blev sat til at finde ud af, hvordan kirken skulle se ud. Han besluttede at bygge en kirke i hvid beton og med et helt særligt kirkeloft.

Jørn Utzon havde engang set nogle virkelig fine skyer og tænkt at det næsten så ud som om himlen blev til et loft. Inde i kirken har han forsøgt at lave loftet så det kan minde lidt om skyer. 

KORT LÆSETEKST I

LANG LÆSETEKST II


 

Her kan Bagsværd Kirke ses i en lille dronefilm.